Ge hela socknen samma möjlighet!

Flera av er har fått ett erbjudande om fiberuppkoppling från ett företag som heter Zitius.

Zitius gick ut med sitt erbjudande utan att kontakta oss i föreningen trots att vi tidigare haft möte med dem. Under mötet var Zitius endast intresserade av att vara kommunikationsoperatör om vi själva la ett fibernät. De var alltså vid vårt möte INTE intresserade av att själva lägga nätet.

Under dagen har vi sökt kontakt med Zitius. Deras utskick har gått ut till över 1000 hushåll i Mörbylånga kommun. De sonderar intresset och kommer eventuellt att gräva fiber till de ”kluster” där intresset blir tillräckligt stort, någonstans mellan 60 och 80% beroende på hur byarna ligger. Det vill säga att väljer man den vägen så kommer sannolikt inte alla i Norra Möckleby socken att erbjudas samma möjlighet till fiberanslutning.

I över ett år har föreningen arbetat med att väcka intresse för fiber. Nu har vi kommit en ganska lång bit på vägen. Tillgången till den nya tekniken är avgörande för hela socknens framtid.

Under resans gång har vi haft flera kontakter med Telia, Peab, länsstyrelse, kommun, Zitius och IP-Only. IP-Only är det enda företag som erbjuder alla i socknen samma möjlighet till fiberbredband och inte lämnat några ”vita fläckar” på kartan. Därför har vi valt att samarbeta med dem. Flera fibergrupper på Öland, från norr till söder, har gjort samma val av samma anledning. IP-Only rekommenderas av Villaägarna och de erbjuder också det billigaste alternativet.

Många har redan anmält sig till IP-Only och vi hoppas att vi blir fler och fler!

Hoppas vi ses på måndagens möte kl 19 i bygdegården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *